Доскорошният наставник на Берое Димитър Димитров-Херо обясни, че болката му от случилото се под Аязмото е голяма. Той намекна, че причините за промяната в играта на заралии не са само спортно-технически. След домакинската загуба от Царско село ръководството на Берое взе решение да се раздели с бургазлията.

Изненадващо начело на тима застана помощникът му Петър Колев, от когото пък Херо се почувства предаден. Асистентът също подаде оставка след ремито с Монтана (1:1), като изтъкна, че не е получил благословията на Димитров да стане старши треньор. Впоследствие Петър Колев се завърна на поста. 

"Доста съм разочарован, и то от много неща. Не мога да кажа, че съм гледал мачовете в това състояние след освобождаването ми. Как си представяте, дали болката ми е голяма?! Как играеше отборът миналата година и как от февруари насам? Как мислите, че само спортно-технически ли са причините? Аз не спирам да анализирам нещата. Берое играеше най-атрактивния, най-нападателния и добър футбол", каза Херо пред "Тема Спорт".

"И изведнъж със същия треньор, със същите футболисти и подготовка нещата се промениха. Да, пандемията оказа влияние, но има неща, които сега не е моментът да ги коментирам. Има неща, от които много ме боли. Всяка една моя дума знам как се тълкува. Как се чувствам, аз си зная най-добре", добави Димитров. 

БЛИЦ информира вчера, че Херо е получил предложение да води отбор от арабския свят, като става въпрос за примамлива оферта.