Треньорът на Черноморец Димитър Димитров – Херо също взе отношение по разразилия се скандал с трансфера на Абел Анисе. Както е известно, мадагаскарецът днес беше представен официално като ново попълнение на “червените”. Ръководството на Черноморец обаче също даде брифинг, на който каза своята истина по случая и призова БФС да изхвърли ЦСКА при аматьорите заради нерегламентираните им действия.

“За мен това е началото на един огромен скандал. Имаме право да се борим за своите интереси, не можем така да бъдем игнорирани. Това е пладнешки обир и той се дължи на ЦСКА и мадам Ба. Не съм изненадан от действията на ЦСКА, излъгаха ме, но нека те кажат, иначе аз ще разкрия. Къде беше мадам Ба, когато Анисе подписа с нас. Самата мадам Ба не знае какво пише в договора на клиента си. Тя каза, че футболистът има семейни проблеми и напуска. Аз от два месеца имах информация как ръководството на ЦСКА се хвали, че ще го открадне. Ние завъртяхме телефон на родителите на Анисе и се оказа, че няма нищо такова”, заяви Херо.

“Всичко стана заради алчността на мадам Ба и нечестните действия на ЦСКА. Представете си, че купуваме един футболист за 5 млн. След 4 месеца той връща 3 заплати и става свободен агент. Това го няма и в Афганситан. Ако той заиграе в ЦСКА, ще означава, че този футболен съюз е прогнил целия от корупция", завърши треньорът./БЛИЦ