Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров призна, че е искал да напусне поста, което БЛИЦ първи съобщи преди време. Като повод за това спецът посочи лошите резултати от началото на сезона, но оставката му не е била приета.

"Няма да ни стигне времето да говоря за причините за спада в Черноморец. Когато резултатите са лоши, виновен е само треньорът. Не искам да се оправдавам. Черноморец е в дълбока криза и това бе заложено отдавна от политиката, която се води в клуба. Не се оправдавам с това, защото знам, че е тежко и трудно да се финансира един клуб. Доскоро отборът издържаше "Петрол холдинг", но след като отношенията се обтегнаха и тяхното оттегляне, ситуацията е доста неприятна. Ние сме единственият отбор, който се самоиздържа. Нормално е, когато само продаваш най-добрите си футболисти да се стигне до криза. Селекцията я правихме на сляпо. Взимахме играчи на доверие и се допуснаха грешки. Така в средата на полусезона оставаме с 10-12 човека и всяка контузия се оказва проблем. Бях готов да напусна, да дам шанс за ново начало, но хората в клуба не бяха съгласни и казаха, че трябва да опитаме всички заедно да излезем от това състояние. Неудобно ми е, тежко ми е заради ситуацията, в която сме, заяви Херо в "Пред банята“ по News7. -

Има опасност Бургас да остане без отбор в "А" група, гледайки класирането. Аз съм приел тази политика. Досега един бургазлия не е дал нито един лев за футбола в Бургас. Не може в един такъв клуб да си продаваш през няколко месеца най-доброто и да очакваш да надграждаш след това. Резултатът е показателен.

Школата ни е добра. След Литекс сме с най-много юноши в състава. Ние имаме 8 юноши в първия отбор. Опитваме да развиваме и млади чужденци, които да продаваме. Нямаме подкрепа от никого и трябва някак да се оправяме. Можех да си тръгна, но не съм такъв човек. Затова стискам зъби и продалжавам напред. Търсим попълнения, за да може поне като бройки да имаме хора

Относно предложението от страна на "Левски" няма какво да добавя. Не съжалявам за нищо, което съм взел като решение. И отговорът ми беше "Не", а защото имам лични причини. Причини си имам страшно много. Дали ще продължавам да работя като треньор или не, аз тябва да съм в Бургас по лични причини."