ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Подозрения за двоен агент предизвика напрежение по оста Черноморец – “Левски”. Ръководството на “акулите” има сериозни съмнения, че скаутът им Диян Петков работи и за интересите на “сините”. Според бургазлии служителят им има прекалено близки отношения с тима от столицата и най-вероятно информира какви трансферни цели преследва Черноморец, пише “Меридиан Мач”. Основните съмнения на “акулите” идват от командировката на Диян Петков в Португалия. Там скаутът е трябвало да наблюдава няколко футболисти от втора и трета дивизия на местното първенство за Черноморец. На Лазур вярват, че след като се прибрал в България, Петков е дал информация и видеозаписи за следените играчи на “Левски”. Говори се, че заради подозренията в шпионаж на Диян Петков не се дават подобни задачи, а работата му е съсредоточена в търсене на футболисти на българска територия. Както е известно, Димитър Димитров-Херо е ненадминат в намирането на незнайни футболисти, които впоследствие превръща в таланти. Според хората на “Лазур” “Левски” се опитва да измъкне трансфер под носа на Черноморец, заради което действията на Диян Петков се следят изкъсо.

"Всички знаем, че Диян Петков е много близък с Иво Тонев. Може да му се работи като скаут в “Левски”. Поне на мен не ми е казвал, че ще напуска. Смятам, че ако има нещо такова ще дойде при мен и ще ме уведоми лично", коментира Херо. “Не знам дали Диян Петков е гледал футболисти за “Левски”, но по принцип знаете, че всеки може да го направи. Няма как да съм сигурен. До момента сме работили добре с него, заедно подбирахме играчите. Ако обаче е решил да си тръгва, какво можем да направим?", допълни бившият селекционер на България.

Самият Петков отрече, че шпионира "акулите" в полза на “Левски”. “Заклевам се, няма да избягам на “Герена”. Не знам кой и защо пуска тези интриги. Не съм ходил да гледам никакви футболисти за “Левски”. Истината е, че за последно бях на оглед за играчи през юни. Тогава бях в Париж и гледах френски футболисти за Черноморец”, коментира Диян Петков. За последната една година скаутът е докарал в Черноморец французина Микаел Таварес и португалеца Педро Мендес. Първият не подписа договор, вторият парафира, но постоянно е преследван от контузии./БЛИЦ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА