Черноморец е на път да осъществи сериозен трансфер. Треньорът Димитър Димитров-Херо и ръководството на клуба започнаха преговори за плеймейкъра на португалския Навал - Никола Годемеш. 27-годишният полузащитник е французин, юноша на Монпелие, но в последните четири сезона играе за Навал. Тази година тимът изпадна от португалския елит и Годемеш стана свободен агент, предава БТА.

През миналата година халфът има 24 мача и 2 гола в елитната дивизия. Визитката на футболиста показва, че след пристигането си в Навал, той е основна фигура в отбора.

Ако Годемеш се съгласи на предложените му от "акулите" условия, той ще дойде на "Лазур" със свободен трансфер. Треньорът Димитър Димитров-Херо търси точно такъв тип играч в средата на терена.

Това лято Черноморец се раздели с девет футболисти, седем от които чужденци, доведени от бившия старши треньор Красимир Балъков и приближения му мениджър Душан Буковац.

Любопитното е, че преди няколко седмици Навал привлече бившият играч на ЦСКА Зе Руи. “Червените” пък купиха Ней от португалския тим през 2007 година.