ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК

Треньорът на Черноморец (Бургас) Димитър Димитров обяви, че е шокиран от суровата глоба от 5000 лева, която му беше наложена от БФС заради изявление в ефира на ТВ 7.
 
В четвъртък Херо заяви: “Ясно е че българското съдийство е поръчково. Едни и същи съдии свирят на едни и същи отбори. Това става със съгласието на БФС. Ако искат те да бъдат принципни, могат, но търсят винаги да се нагаждат на силните. Песимист съм за бъдещето на българския футбол.”
 
След обявяването на глобата от 5000 лева, наложена за нанесени обиди в средствата за масова информация, Димитър Димитров призна, че е изненадан от наказанието и нарече санкцията опит да му бъде затворена устата.
 
“Тове е гръм от ясно небе. В една демократична държава, човек трябва да може да изрази позицията си. Наказанието е един недемократичен акт от БФС. Опитват се да ми затворят устата. А трябва всички да се обединим срещу корупцията във футбола”, заяви Димитър Димитров пред ТВ 7.
 
“Глобата е изключително сериозна. По този начин искат да покажат на останалите хора, че не могат да говорят и да отправят критики към БФС публично”, допълни треньорът на Черноморец.
 
“Смешното е, че глоба до 5000 лева не може да бъде обжалвана. Това са много пари, които аз можех да използвам за закупуване на лекарства. Те са ми необходими за лечението ми. Аз с моята болест ще се преборя, но няма да мога да се преборя с тумора, наречен корупция в българския футбол”, завърши Димитров.