Наставникът на Спартак (Варна) Димитър Димитров-Херо определи група от 19 футболисти за гостуването на Локомотив (Пловдив) в мач от 28-ия кръг на efbet Лигата, съобщиха от варненския клуб.

Титулярният доскоро вратар Кристиано Фигейредо за първи път не попадна в групата на тима за мач тази пролет. Предполага се, че това е решение на Димитър Димитров, което е продиктувано от грешката на португалеца срещу Ботев в Пловдив, която доведе до гол във вратата на варненци. Впоследствие Фигейредо остана резерва срещу Септември, а сега отпадна от разширения състав за петъчното гостуване на Локомотив в Пловдив. Вместо него в 18-те е включен младият Стефан Петков, който ще остане резерва на Иван Дичевски.

В групата за двубоя са Иван Дичевски, Стефан Петков, Виктор Митев, Александър Белоусов, Денис Баланюк, Нейтън Олдър, Ромееш Ивей, Румен Руменов, Роберто Хименез, Бен Карамоко, Лерой Микелс, Пламен Димов, Александър Цветков, Даниел Начев, Родни Антуи, Ивайло Климентов, Иван Йорданов, Евандро и Луан Да Силва.

Срещата между Локомотив (Пловдив) и Спартак (Варна) е утре от 20:00 часа на стадион "Локомотив" в Пловдив. 

Преди срещата домакините са на шестото място във временното класиране с 43 точки, докато Спартак 1918 Варна заема последното 16-то място с 16 точки.