С променена тактическа постройка ще излезе днес Черноморец в домакинството си на Монтана, което започва в 19:00 часа. Наставникът на акулите Димитър Димитров ще се наложи да смени използваната до момента схема 3-5-2 с 4-4-1-1, след като контузии и наказания няма да му позволят да използва титулярните си централни защитници -Терзиев, Трифонов и Дянков. Черноморец има само загуби от началото на втория полусезон в "А" група.

Така в центъра на отбраната ще излязат халфовете Тодор Паланков и Яни Пехливанов. Контузията на Фо-Поре пък за пореден път ще отвори място сред титулярите на левия бек Крум Стоянов, а отдясно Венелин Филипов ще бъде предпочетен пред Александър Башлиев. Пред Херо има дилема и за поста на десния външен халф, където се колебае между Ванчо Траянов и възстановения Лъчезар Балтанов. Юсуф Куатара изглежда без алтернатива по левия фланг на полузащитата, след като постепенно възвърна формата си.

На върха на атаката Ще бъде Преслав Йорданов, който не се е разписвал в повече от 20 официални срещи на Черноморец. Последното му попадение бе именно срещу Монтана, когато снажният таран отбеляза първото попадение на "Огоста" за победата с 4:2 на акулите.