ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Черноморец и Черно море дават начало на новия сезон в "А" група. Двата тима играят днес от 21:00 часа на стадион "Лазур" в Бургас. Двубоят ще бъде предаван пряко по НЮЗ7, а главен съдия е Станислав Тодоров.

И двамата треньори ще заложат на нови футболисти. Димитър Димитров-Херо призна, че Черноморец не е готов за старта на шампионата. Част от играчите все още нямат жълти карти и до последно не е ясно дали ще получат картотеки. Въпреки поредния трансферен прозорец, в който Херо е принуден да прави мащабна селекция, амбициите на Черноморец са за първата седмица в крайното класиране. Както е известно, след края на редовния сезон, в който всеки отбор ще изиграе по 26 кръга, ще бъде извършено разделяне на тимовете на две седмици.

Георги Иванов-Гонзо ще разчита на част от привлечените през лятото футболисти. Титуляри се очаква да бъдат Михаил Венков, Кирил Котев, Даниел Георгиев и тъмнокожия испанец Бакари. Гонзо няма да разчита на контузения Даниел Младенов, както и на Стенли Окоро, Слави Сталев и Атанас Петров. Треньорът на Черно море също получи позволение за мащабна селекция. За първи път в последните няколко години Черно море извърши толкова много трансфери, почти половината отбор беше подменен. Георги Иванов също афишира амбиции "моряците" да бъдат в първата седмица след края на редовния сезон.

Черноморец - Черно море
Днес от 21:00 часа
Пряко по НЮЗ7
Съдия: Станислав Тодоров

Баланс:
58 мача, 20 победи за Черноморец, 17 равенства, 21 победи за Черно море, г.р. 72:70 за Черно море
Черноморец като домакин: 30 мача, 15 победи, 7 равенства, 8 победи за Черно море

Вероятни състави:
2_8.jpg
Черноморец:
Янко Георгиев, Венелин Филипов, Георги Терзиев, Бруно Оливейра, Чико Гомес, Марко Родригес-Маркиньос, Лъчезар Балтанов, Усама Мрабет, Юсуф Уатара, Гаел Нлундулу, Петър Атанасов
Резерви: Ник Дашев, Крум Стоянов, Яни Пехливанов, Милен Гамаков, Станислав Дрянов, Карлос Фонсека, Милчо Ангелов
Контузен: Ванчо Траянов


Черно море:
Георги Китанов, Сашо Александров, Кирил Котев, Александър Александров, Михаил Венков, Тодор Паланков, Георги Илиев, Даниел Георгиев, Симеон Райков, Георги Божилов, Бакари
Резерви: Емил Михайлов, Тодор Колев, Стефан Станчев, Росен Колев, Живко Атанасов, Еденилсон, Бекир Расим, Иван Коконов
Контузен: Даниел Младенов