Димитър Димитров-Херо даде интервю пред "Диема спорт" минути преди началото на реванша между Лудогорец и Ференцварош (1:2 в първия мач). Родният специалист сподели очакванията си за двубоя, като коментира и съперниците на "орлите" - ЦСКА и Левски.

"Използвам дните с активна почивка, отразява ми се добре. Не се оплаквам в това отношение. Когато се сменя едно ръководство, там имат негласни принципи, имах договор, подкрепа от обществеността, сменят абсолютно всичко, когато ръководството реши така се сменя всичко, постъпиха некоректно, по нечестен начин. Водят се дела в това отношение. До края на календарната година трябва да има решение на това въпросното дело. Ако се стигне до споразумение може и по-рано да започна работа, но ако тече делото, трябва да се изчака. Надявам се да се стигне до решение по рано. Склонен съм, няма да забравя хубавите моменти, и отношението на феновете и обществеността към мен, мога да направя компромис. Там има негласни принципи, когато се сменя ръководството се сменя всичко", коментира Димитър Димитров.

"Няма да коментирам нищо докато делото тече. Човек се учи, докато е жив. В Разград се връщам с приятни чувства, запазили сме си отношенията. Гледах първия двубой, Лудогорец има по-класните футболисти, като качества и индивидуалности, Лудогорец е по-добрият тим, днес и с подкрепата на публиката Лудогорец ще спечели двубоя. С индивидуалните качества на играчите на Лудогорец може да се реши мача. Те си имат изграден стил с годините, дано не се получи грешка отзад, като класа нашите футболисти са по-добри", каза още специалистът.

"Дано тези проблеми не си проличат днес. Нужно е време, за да се стиковат и новите играчи. Лудогорец се надявам да покажат най-доброто. Лудогорец прави няколко крачки напред пред останалите съперници в България с привличането на новите играчи. Новите попълнения имат качества и ще покажат потенциала си. Марселиньо е изключително важна фигура, показал е класата си, в определени моменти той ще е необходим и ще е полезен. Лудогорец е вдигнал нивото си".

"Днес съм като фен тук, надявам се да видим победа. Поддържам отношения с ръководството на Лудогорец, като приятели".

"ЦСКА и Левски ще се опитат да бъдат конкуренти, но те изостават като потенциал от Лудогорец. Титоград не е критерият, мачът с Етър показа, че те имат нерешени проблеми и трябва с наличния потенциал ще трябва да ги решат. Не съм в кухнята на ЦСКА, така са преценили, така са направили, не мога да коментирам тези неща. На Левски му трябва селекция и класни футболисти, които да вдигнат нивото, но без класа и ниво трудно ще се решат задачите пред Левски, което е шампионска титла. Ивайло Петков е мой бивш футболист, дано има късмет и шанс, желая му успех от сърце, той заслужава, ако има добри резултати ще бъде добре приет от синята общност. 

"В миналото е имало и други срещи, надявам се, да е полезна срещата, но съм резервиран", коментира Димитров проведените срещи между футболните ръководители на водещите български отбори и премиера.