Неволите на Благой Георгиев в Терек (Грозни) парадоксално могат да се окажат трамплин в кариерата му. Германският Херта праща свои хора на стадион “Васил Левски”, които да гледат дългокосия национал, пише в днешния си брой в. “Тема Спорт”. Клубът от Берлин е набелязал Георгиев още преди две години, когато играеше в сръбския гранд Цървена звезда, но тогава не се стигна до трансфер. Берлинчани дори бяха влезли в контакт с президента на Славия Венцеслав Стефанов, но не бяха настоятелни и до сделка не се стигна.

Сега обаче купуването на универсалния футболист е твърде вероятно, тъй като от Херта търсят играч за дясната зона на атаката, а профилът на Благой пасва идеално на изискванията им. Берлинчани направиха отличен сезон в Бундеслигата, като дълго време бяха в борбата за титлата, но в края завършиха на четвърто място, което им дава право на участие в Лига Европа. Отборът бе напуснат от Андрий Воронин и Марко Пантелич и спешно се нуждае от силни офанзивни футболисти. Сред спряганите имена в тима от немската столица е и черногорският национал Милан Пурович. Плюс за Благой Георгиев е и фактът, че вече натрупа опит в германския шампионат, където игра като преотстъпен в Дуисбург.
 
В Херта гледат с добро око на българите, като пред игодина Валери Домовчийски подписа дългосрочен договор с отбора до 2012 г. досега бившият нападател на Левски бе със статут на резерва, но е ясно, че през новия сезон ще получи повече шансове да се наложи. Наскоро успешни проби при берлинчани изкара още един юноша на “сините” – Костадин Аджов. 17-годишният халф, който бе харесан заради изявите си в юношеския национален отбор на България, е оставил отлични впечатления в Херта и чака официална оферта от немския клуб. Съвсем наскоро в клуба от Берлин стаж изкара и Асен Букарев, който от новия сезон ще бъде асистент на Велислав Вуцов в Славия./БЛИЦ