Кондиционният треньор на ЦСКА и европейският шампион от спортно-техническия щаб на Испания Хесус Паредес даде интервю за вестник "Ас", в което говори за месеците прекарани в България.

"В ЦСКА съм заради Любо Пенев, с когото сме добри приятели. Направи ми прилично предложение и аз приех. Опитахме да спечелим шампионската титла още този сезон, но Левски ни изпревари заслужено. Остана един мач само от първенството и той ще бъде на 13 юни заради световните квалификации. "Сините" вече са шампиони и всичко е решено около крайното класиране. Те ще участват в Шампионската лига, а ние сме в Лига Европа", разказа Паредес.

"Подготовката ни за следващия сезон ще започне след малко повече от месец. Футболът в България е на добро ниво. Технически тимовете са добре, играят на скорост и скоро ще достигнат другите по-силни страни. Местният идол е нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Много уважават играчите от годините на Христо Стоичков и Любо Пенев, но да се правят сравнения между тяхното и сегашното поколение е твърде рано", допълни впечатленията си испанецът./БЛИЦ