ФК Олимпия, съвместно с Българска асоциация спорт за всички (БАСВ) и с помощта на Столична община, организираха Детско предизвикателство „Elgydium Cup“ 2017. Турнирът по футбол бе част от инициативата на Столична община „София – Европейска столица на спорта 2018“ и събра около 1000 деца от столични детски градини, които демонстрираха футболни умения, придобити през учебната година, информираха организаторите пред БЛИЦ СПОРТ.

Шампиони на турнира станаха децата от 11 ДГ „Мики Маус“, а второто място остана за децата от 139 ДГ „Панорама“. Финалната четворка бе допълнена от втория отбор на 139 ДГ „Панорама“ и децата на Френски лицей „Виктор Юго“. 

Организаторите от ФК Олимпия бяха подготвили редица награди за децата - продукти на "Елгидиум", лакомства от "Победа" и сокчета "Теди", а всички деца получиха и фланелки от БАСВ. 

Бяха излъчени и индивидуални награди:
Най-добър вратар: Дани Гешев – Френски лицей „Виктор Юго“
Най-добър защитник: Стилян Русев – 139 ДГ „Панорама“
Най-полезен състезател: Румен Борисов - 139 ДГ „Панорама“
Голмайстор на турнира: Борис Цанков – 11 ДГ „Мики Маус“  с 18 точни попадения

В идеалната шестица на турнира попаднаха: Людмил Борисов и Росен Илиев от 11 ДГ „Мики Маус“, Даниел Стефанов и Деян Жечев от Френски лицей „Виктор Юго“, Явор Петков и Владимир Ядзиков от 139 ДГ „Панорама“. 

Децата бяха наградени от председателя на БАСВ – г-жа Ирен Цветкова, която връчи благодарствен плакет на ФК Олимпия. В церемонията по награждаването участваха и деца от школата на клуба, които са били част от надпреварата „Elgydium Cup“ в предишни издания на турнира.