Единадесетият турнир на детските градини в София, който се организира от ДЮФК Национал, навлезе в решителната си фаза. В надпреварата участват няколко хиляди момчета и момичета, разделени в отборите на десетки детски градини от почти всички райони на столицата. Възрастовите групи на турнира са три – за 7, 6 и 5-годишни деца. Първите две играят с елиминации и класиране, а малчуганите само в демонстративни мачове.

И тази пролет целта е децата да се забавляват, играейки футбол. Това е важен етап от подготовката на децата в клуба, които след това имат възможност да продължат обучението си в училище или отборите на Национал, които играят в градските първенства по футбол 5, футбол 7 и футбол 9.

Мачовете от груповата фаза на турнира се играха на 25-26 април и 9-10, 16-17 и 23-24 май.  Любезен домакин на всички срещи е
многофункционалната спортна зала на НСА „Васил Левски” в столицата. Елиминациите за по-големите са в събота (30 май), а финалите и награждаването в неделя (31 май 2015).

Жребият за 1/4-финалите:

4-та група (7-годишни):
14 ОДЗ – 100 ОДЗ
177 ЦДГ – 8 ОДЗ
53 ОДЗ – 73 ОДЗ

3-та група (6-годишни):
60 ОДЗ – 8 ОДЗ
17 ОДЗ – 35 ОДЗ
177 ЦДГ – 38 ОДЗ
73 ОДЗ – 26 ОДЗ

Децата от 2-ра група (5-годишни) играят само демонстративни мачове в групова фаза – без класиране.

От създаванетро си през 2003 г., ДЮФК Национал работи за развитието на физическите качества, усъвършенстването на техническите умения и формиране на целесъобразен двигателен режим у подрастващите. Тренировъчният процес и участието в различни първенства и турнири са подчинени на идеята за индивидуално развитие на всяко едно дете в клуба, защото личността, играта и настроението са по-важни от резултата и класирането.

Отборите на Национал са сред водещите в градските първенства по футбол 5, футбол 7 и футбол 9 за деца от 7 до 12-годишна възраст. Много от възпитаниците на клуба са основни играчи в своите възрастови групи на школите на професионалните футболни клубове в столицата.