Лудогорец (Разград) завърши 0:0 срещу Локомотив (Пловдив) в дебютния си мач в "А" група. Срещата в Каварна беше много оспорвана и опорочена от груба съдийска грешка в полза на домакините. Постоянно прехвърчаха искри на терена, а съдията Станислав Тодоров показа доста жълти картони заради груби прояви на състезателите.

Именно реферът от Шумен удари сериозно съдийско рамо на Лудогорец, след като не зачете гол на Локо (Пд). Скандалният момент беше в 65-ата минута. Тогава Здравко Лазаров се разписа с глава след центриране отляво, но Тодоров не призна гола, с което си навлече гнева на "смърфовете". Беше маркирана странна засада, в каквато Електричката със сигурност не се намираше. Съотборниците му Базил Де Карвальо и Драги Коцев бяха зад отбраната на домакините, но не влияеха на ситуацията.

Лазаров невярващо се хвана за главата и започна да се ядосва, след като Тодоров не зачете гола. Реферът от Шумен очевидно беше подведен от асистента си Александър Атанасов, който размаха флага за засада.

Напеченият двубой се игра в Каварна, тъй като все още се извършват ремонтни дейности на стадиона в Разград. Футболистите и на двата отбора могат да съжаляват за изпуснатата възможност за победа. Веднъж и гредата спаси "смърфовете". Малко преди края удар на Димо Атанасов се отби в гредата.

За амбициозния тим от Лудогорец титуляри започнаха 8 от новите попълнения. От игралите в "Б" група започнаха единствено Тодор Колев, Михаил Александров и бразилецът Шоко. Бившият футболист на ЦСКА Емил Гъргоров не попадна в групата заради лека травма. За първи път като титуляр с екипа на Локо (Пд) в официален мач пък започна Михаил Венков.

Първата по-сериозна голова опасност беше пред вратата на "смърфовете". В 31-ата минута Йордан Минев центрира отляво, Тодор Колев нанесе удар от близко разстояние, който Лучини отрази.

Напрежението в редиците на Лудогорец си каза думата през след почивката, когато избраниците на Ивайло Петев често грешаха. Това позволи на опитния отбор на Локо да владее повече кълбото и да не позволява опасности пред вратата си. На няколко пъти Урош Голубович беше затрудняван от изстрелите на Здравко Лазаров и Христо Златински.

В 76-ата минута влезлият на смяна Димо Атанасов получи топката от Димо Бакалов, преодоля играч на гостите, стреля от малък ъгъл, но лявата греда спаси Лучини и Локо (Пд). Секунди преди последния съдийски сигнал Христо Златински стреля по земята, но встрани от вратата. Така срещата завърши 0:0 и двата отбора стартираха сезона в "А" група с по 1 точка.

В следващия кръг Лудогорец гостува на Берое, а Локо (Пд) приема Локо (Сф). И двата мача са на 13 август (събота) от 18:00 часа.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКО (Пд) 0:0

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
4 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Валери Георгиев от състава на Локо (Пд).
11 - Изстрел на Марселиньо е уловен от Флориан Лучини.
25 - Голубович лови насочената към Здравко Лазаров топка. 
27 - Силен удар на Здравко Лазаров от около 30 метра попада право в ръцете на Голубович.
29 - Лучини отразява силен изстрел на Димо Бакалов.
31 -  Йордан Минев центрира отляво, защитата на "смърфовете" действа неубедително, Тодор Колев нанася слаб удар от близко разстояние, Лучини изби, след което отново се върна в нападеля на Лудогорец, но след сблъсък между двамата вратарят улови кълбото. 
32 - jalt.jpg Жълт картон за Лучини. Вратарят на Локо (Пд) се разгневи след поредната напечена ситуация в наказателното му поле и изрита в глезена Тодор Колев.
45 - Продължението на първото полувреме е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на мача.
46 - smqna.jpg Първа смяна за Локо (Пд). Валери Георгиев отстъпва мястото си в защитата на Мартин Кавдански.
47 - Михаил Александров подава на Димо Бакалов по дясното крило, младокът с едно докосване опита да продължи към Марселиньо, но подаването беше доста дълго. 
47 - jalt.jpg Жълт картон за Здравко Лазаров за нарушение срещу противников състезател.
48 - jalt.jpg И Тодор Колев с официално предупреждение от съдията Станислав Тодоров, нападателят на Лудогорец получава жълт картон за реплика срещу рефера.
50 - Топовен изстрел на Станислав Генчев от дъгата на наказателното поле е отразен от Лучини.
52 - jalt.jpg Жълт картон за Пламен Крачунов, който фаулира Тодор Колев пред наказателното поле на Локо (Пд).
53 - С изпълнението на прекия свободен удар се нагърби Йордан Минев, бранителят обаче стреля крайно неточно в аут.
54 - smqna.jpg Драги Коцев елиза на терена за Локо (Пд), Габор Ерош напуска.
55 - Далечен изстрел на Здравко Лазаров е отразен от Урош Голубович.
59 - jalt.jpg Жълт картон за Любомир Витанов, който спря непозволено Марселиньо в центъра на терена.
61 - jalt.jpg Нов жълт картон, този път за бранителят на Лудогорец Йордан Минев, който фаулира Здравко Лазаров край тъчлинията.
62 - Центриране на Здравко Лазаров в наказателното поле на домакините, Базил Де Карвальо сваля на Крачунов, който обаче не успява да стреля.
63 - jalt.jpg Жълт картон и за Александър Барт от състава на Лудогорец.
65 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Здравко Лазаров праща топката в мрежата на Лудогорец, но съдията Станислав Тодоров скандално не зачита попадението. Маркирана е странна засада, в каквато Електричката със сигурност не се намираше. Съотборниците му Базил Де Карвальо и Драги Коцев бяха зад отбраната на домакините, но те не влияеха на ситуацията. Реферът от Шумен обаче беше подведен от асистента си, който размаха флага за засада.
65 - "Смърфовете" протестират срещу рефението на Станислав Тодоров. Съдията обаче е категоричен - няма гол.
71 - smqna.jpg Треньорът на домакините Ивайло Петев извършва първа смяна. Михаил Александров напуска терена, в игра се появява Димо Атанасов.
76 - ГРЕДА! Димо Атанасов преодоля бранител на гостите, стреля по земя от малък ъгък, топката се отби в лявата греда на вратата, пазена от Лучини.
77 - smqna.jpg Тодор Колев е заменен от Жуниньо Кишада.
82 - Голубович избива в корнер силен изстрел от около 30 метра на Здравко Лазаров.
90 - Продължението е 3 минути.
90+1 - smqna.jpg Португалецът Сержиньо отстъпва мястото си на Дарио Захора.
90+3 - Край на мача. Лудогорец и Локо (Пд) не се победиха, завършвайки 0:0.
ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ: 1.Урош Голубович, 25.Йордан Минев, 5.Александър Барт, 33.Любомир Гулдан, 20.Шоко, 8.Станислав Генчев, 18.Светослав Дяков, 84.Марселиньо, 7.Михаил Александров (71-21.Димо Атанасов), 19.Димо Бакалов, 10.Тодор Колев (77-11.Жуниньо Кишада)
Резерви: 13.Емил Михайлов, 22.Иванов, 3.Мариан Ярабица, 77.Сувад Грабус, 11.Жуниньо Кишада, 21.Димо Атанасов, 6.Николай Дюлгеров
Треньор: Ивайло Петев
loko_plovdiv_1.JPG
ЛОКО (Пд): 33.Флориан Лучини, 2.Джереми Родригес, 5.Валери Георгиев (46-55.Мартин Кавдански), 6.Пламен Крачунов, 4.Михаил Венков, 44.Любомир Витанов, 16.Христо Златински, 80.Габор Ерош (54-29.Драги Коцев), 10.Сержиньо (90-9.Дарио Захора), 19.Базил Де Карвальо, 77.Здравко Лазаров
Резерви: 1.Дино Шеремет, 7.Йордан Тодоров, 29.Драги Коцев, 24.Атанас Рибарски, 55.Мартин Кавдански, 25.Ангел Йошев, 9.Дарио Захора
Треньор: Драган Канатларовски

Каварна, стадион "Калиакра"
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Тодор Колев, Йордан Минев, Александър Барт (Лудогорец); Валери Георгиев, Флориан Лучини, Здравко Лазаров, Пламен Крачунов, Любомир Витанов (Локо Пд)