Новият председател на Общинския съвет Благоевград Андон Тодоров награди победителите в коледния турнир на ФК Хлапетата, в който участваха млади футболни таланти на възраст от 3 до 9 години. Събитието се състоя вчера за 9-та поредна година в зала „Скаптопара” в Благоевград.

250 деца демонстрираха футболни умения пред публика от около 1200 човека.

Това бе първата поява на Андон Тодоров като председател на ОбС-Благоевград на събитие в областния център на Пиринско. Преди месец на рождения ден на Хлапетата кметът на Благоевград инж. Румен Томов разряза тортата.

Сред официалните гости на спортното събитие бе председателят на ОФК Пирин Ива Уорън, както и спонсори на турнира, които пожелаха да останат анонимни.

Хлапетата протегнаха ръка към благотворителния коледен турнир “Скапто Къп 2019”, за да могат родителите на малките футболисти да се включат в събитието според възможностите си.

Клуб Хлапетата е създаден през 2011 година от футболния съдия Георги Иванов. При него започват да тренират малчугани още от детските ясли. Клубът работи по обща методика с ОФК Пирин, където младите таланти продължават да развиват футболните си умения след навършване на 9-годишна възраст. Георги Иванов е и общински съветник в местния парламент със специално отношение към спорта и младежките активности.