Холандски сайт написа негативен материал за българския футбол. "Voetbal International" за втори път напада страната би заради бившия играч на “Левски” Андвеле Слори. Този път медията пише, че футболът ни е подвластен на мафията, мачовете се продават, а играчите са като роби.

”В България играят няколко футболисти от Холандия - Сержиньо Грийн, Дъсти Мюлдер и Андвеле Слори. Последният вече е в Австралия. Футболът в България се разследва. Това е защото е подвластен на местната мафия. Само членове на подземния свят ходят на мачовете, а стадионите остават празни. Феновете са се отдръпнали, защото мачовете се продават и уреждат. Най-тежко е положението на играчите там, които са роби на договорите си”, пише сайтът.

Според текста контрактът на Слори е бил скандален. Играчът избягал в Австралия, защото ако подпише с “Левски”, половината от правата му ще преминат в ръцете на футболен агент.

Самият Слори нападна “сините” преди време чрез същата медия. Тогава той заяви заяви, че Ясен Петров е безгласна буква, а всички решения се взимат от Георги Иванов-Гонзо./БЛИЦ

1111.jpg