Дисциплинарната комисия към БФС взе доста любопитни решения на днешното си заседание. Хората на Борислав Михайлов натресоха солени глоби на два от клубовете в "А" група заради треньорите им.

Единият дори е бивш съотборник на Боби от славния тим в САЩ`94 - Петър Хубчев. Заради това, че не са дали изявления след края на мачовете на отборите си, наставникът на Берое и колегата му от Локомотив (Пловдив) - Александър Станков, отнесоха по 6000 лева санкция.

Двамата треньори участваха на пресконференциите след двубоите, но причината за наложените им санкции е заради телевизията, притежаваща правата за излъчването на срещите от "А" група. Изискването е веднага след мач всеки от наставниците да дава изявление пред микрофона й от пистата, което обаче не се случи с Хубчев след загубата на Берое с 2:3 от Литекс и със Сашо Станков, след като "смърфовете" разбиха с 5:0 Любимец.

Решенията на Дисципа:

1. За неявяване на организирана пресконференция след срещата Локомотив (Пловдив) - Любимец, от страна на ст.треньора на Локомотив (Пловдив), на основание чл.35, ал.1 от ДП на БФС във връзка с чл.5, ал.3 от договора за ТВ-правата между клуба и БФС, ДК налага на Локомотив (Пловдив) имуществена санкция в размер на 6000 лева.

2. За неявяване на организирана пресконференция след срещата Берое (Стара Загора) - Литекс (Ловеч), от страна на ст.треньора на Берое, на основание чл.35, ал.1 от ДП на БФС във връзка с чл.5, ал.3 от договора за ТВ-правата между клуба и БФС, ДК налага на ПФК Берое имуществена санкция в размер на 6000 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ