Мистерията около новото попълнение на ЦСКА Леандро душ Сантуш де Жезуш-Макелеле продължава да се задълбочава. В Борисовата градина чакат повече от 10 дни жълтата карта на халфа. Поради липса на квота за играчи извън Европейския съюз, “червените” ще го картотекират в Академик, откъдето ще го вземат под наем. Това обаче поне засега няма как да се случи.
 
Според източници на БЛИЦ пръст в трансфера на Макелеле в България имат хора, които са част от подземните структури на бразилския футбол и хазарт. Първоначално в ЦСКА разбират, че полузащитникът е със статут на свободен агент и за привличането му трябва да бъдат платени около стотина хиляди евро на мениджърска агенция, държаща правата му. Тези дни обаче става ясно, че Макелеле е собственост не само на агенция, но и на фирма, занимаваща се според непотвърдена информация с подземен бизнес. Съмнителните собственици на Леандро душ Сантуш де Жезуш вдигнали цената на полузащитника, като настояли да получат цели 500 000 евро. В противен случай нямало да пратят жълтата карта.
 
По подобен начин стояха нещата и с друг бразилец – Лео Силва, който така и не подписа с ЦСКА. За разлика от Макелеле, който пристигна в София и за отрицателно време сключи договор с Академик. Контрактът обаче не може да влезе в сила, защото така ценният документ за картотекирането на играча липсва.
 
“Очакваме въпросът да се уреди съвсем скоро. Има наистина някои неща, които ни смущават, но смятаме, че в крайна сметка всичко ще приключи благополучно и Макелеле ще може да заиграе при нас”, увериха от ЦСКА. Оттам отрекоха, че бразилецът още тези дни ще си събере багажа и ще се прибере в родината си.