Голмайстор № 2 в историята на националния отбор Христо Бонев пред БНТ подложи на критика управлението на БФС и обяви, че шампионът Лудогорец с нищо не помага на българския футбол.
 
"Много фактори доведоха до настоящото състояние на българския футбол. Най-успелите футболисти смениха покойния Иван Славков и дойдоха на власт. Понеже всички в България още лежат на славата от 94-а, няма нищо сериозно в организацията и ръководството на българския футбол", заяви почетният президент на Локомотив (Пловдив).
 
Според легендата на „черно-белите“ това е причината и всички национални отбори - от юношите, през младежите до представителния тим, да губят огромна част от двубоите със знайни и незнайни противници.
 
"Добре е, че Лудогорец е сред най-добрите отбори в Европа. Но това с нищо не помага на родния футбол и националния отбор. Авторитет е, че играят в Шампионската лига и прославят България, но при тях най-добрите играчи, изключвайки вратаря, са чужденци. Българите от Лудогорец играха в последния мач с Малта и видяхте какво се получи", коментира Зума.
 
"Футболистите, които играят в момента в националния отбор, са едни средняци не само за Европа, но и в нашето първенство. Ако Ивелин Попов беше вкарал дузпата срещу Малта, щяхме да победим и хората от БФС щяха да си направят един банкет. Но когато дойде другият мач, пак ще цъфнем", добави още легендата.
 
"Много години трябва да се върнем назад, за да намерим причините за сегашното състояние на българския футбол", обяви Христо Бонев.