Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев обяви, че всички трябва да се обединят в именно на клуба в трудния момент. На днешната пресконференция в Пловдив Зума даде и повече яснота относно разминаването с Георги Иванов-Гонзо, който беше треньор на тима по-малко от 24 часа.
 
"Жалко! Много жалко! Вместо в този труден момент всички, милеещи за Локомотив (Пловдив), да си подадем ръка, ние се занимаваме със странични неща", започна легендата на “смърфовете”.
 
"След мача с Етър собственикът Веселин Марешки ми се обади и каза, че не е доволен от резултатите на отбора и е взел решение да смени Емил Велев. Той изброи няколко имена на евентуални заместници и поиска моето мнение. На следващия  ден аз отговорих, че от списъка с имена най-добър вариант е Георги Иванов-Гонзо. Марешки се съгласи. После се обадих на Георги и му обясних, че в Локо няма как да получава парите, които е вземал в “Левски”. Той отговори, че това няма значение, тъй като идва заради клуба и феновете”, обясни Христо Бонев.
 
“След това Георги Иванов е уточнил детайли около договора си на среща със собственика или негов представител. Преди подписването на контракта Гонзо не хареса условията, предложени от Наско Узунов. Така се стигна до втората среща със собственика в София, на която Иванов обясни как вижда нещата в Локомотив. Марешки поиска няколко часа, за да реши. Тогава Гонзо стана, взе си довиждане с всички и си тръгна. Знаете какво се случи след това", разкри почетният президент на “черно белите”.
 
"Нужно е всички да подкрепим новия треньор Стефан Генов и да му помагаме. Локомотив (Пловдив) е над всичко и всички.", допълни бившият селекционер на националния отбор.