Почетният президент и спортен директор на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев заяви, че е притеснен, тъй като зимната селекция на тима се бави, а времето не е толкова много.

"За съжаление не мога да ви разкрия подробности около селекцията, тъй като нашият собственик господин Марешки е в Австралия. Разстоянието е много голямо и трудно комуникираме. Имаме набелязани футболисти, но все още не можем да вземем тези, които искаме, тъй като не знам с какви финансови параметри ще разполагаме. За пари е упълномощен да говори единствено собственикът. Нуждаем се от четирима нови играчи и с тях на всеки пост ще разполагаме с равностойни кандидати за титулярно място", каза пред "Тема спорт" Христо Бонев.

"Мен лично ме притеснява, че селекцията се бави, тъй като подготовката чука на вратата ни. И ако не сме наясно със селекцията, ще бъде много трудно да проведем и самата подготовка", добави силният човек на "Лаута".

"В този момент при нас никой не говори за 3-о място, 4-о място. Ние наблягаме на налагането на млади собствени кадри. Защото това е бъдещето, а резултатите ще дойдат. Ако някой иска да работи за благото на българския футбол, да следва примера на Локомотив Пловдив. Целта ни е още момчета като Рангел Абушев, Маламов и др. да се наложат в първия отбор", добави Зума, като направи и равносметка на отминалата есен - "След оттеглянето на Коко Динев и доста от футболистите, които бяха в основата на тима, трябваше да се действа бързо. Емил Велев взе играчи, които смяташе, че ще му свършат работа, но за съжаление не беше така. С идването на Стефан Генов в отбора трудностите ни обединиха. Ръководството, играчите и треньорите станахме едно семейство и постигнахме нещо, което много хора смятаха, че няма да може нашият отбор, факт е обаче, че в края на полусезона записахме 5 последователни победи - 15 точки, и сме доволни, че накрая налучкахме ваксата."

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ