Легендата на България и Локомотив (Пловдив) Христо Бонев отправи вълнуващ поздрав към футболните хора в Свиленград, които днес честват 100 години от създаването на местния клуб. Зума няма да може да присъства на празника, заради дербито на Пловдив, но тим от ветерани на „черно-белите“ ще участва в него, за да скрепи дългото и голямо приятелство между двата клуба, пише „Марица“.

ПОЗДРАВИТЕЛНИЯТ АДРЕС НА ЗУМА ДО ФУТБОЛНИТЕ ХОРА В СВИЛЕНГРАД
Скъпи приятели,
Искам от мое име и от името на Локомотив Пловдив най-горещо да Ви поздравя за вековния юбилей. Свиленград заема особено място в моето сърце, тъй като имам много приятели във вашия град, а в него се е родил и израснал Мартин Камбуров, който аз обичам като роден син. През тези 100 години Свиленград показа, че обича много футбола. А Бог се отблагодари за тази любов като пожела във вашия град да се роди голмайстор №1 на България Мартин Камбуров. Фактът, че Мартин е дошъл на този свят във вашия град, а най-големите си успехи завоюва в Локомотив, говори за голямото приятелство между двата клуба. Аз обичам Мартин като свой син не само, заради таланта и постиженията му, а на първо място, защото и в най-трудните моменти се е показал като голям човек.

Разбира се, футболът в Свиленград не е само Мартин Камбуров. За да се роди той и да се научи на първите стъпки в любимата игра, преди него имало много знайни и незнайни момчета, които са обичали всеотдайно футбола. Искрено се вярвам, че тази традиция ще продължи, защото народът е казал „Където е текло, пак ще тече“.

Вярвам също така, че момчетата, които ще облекат „черно-бялото“ райе на стадион „Колодрума“ ще представят достойно почитта на нашия клуб към вашия. За съжаление не мога да присъствам на празника ви, но със сърцето си съм с вас.

Искрено ваш: Христо Бонев