Христо Бонев и помощниците му ще водят Локомотив (Пловдив) до края на есенния полусезон. Новината потвърди президентът на “смърфовете” Коко Динев след днешното заседание на Професионалната лига.

“Няма да избързвам с избора на нов треньор. Може би до Нова година няма да имаме такъв. Това е важно решение и трябва внимателно да подберем човека за този пост, за да може той да работи дългосрочно. Доколкото може отбора ще води Христо Бонев, ще му помагат Неделчо Матушев и другите помощници, имаме широк треньорски щаб. Искаме да намерим опитен наставник, на когото му се работи много. Няма никакво значение дали той ще бъде чужденец или българин. Целта пред него ще бъде Локомотив да е сред водещите клубове”, коментира Коко Динев.

Той потвърди, че е влизал в контакт с Христо Стоичков и Мъри Стоилов, като варианти за поста. “Пресилено е да се каже, че съм преговарял с тях, по-скоро водихме приятелски разговори”, допълни бизнесменът от Сандански.

Коко Динев коментира и избора на Стефан Капралов за президент на Професионалната футболна лига.

„Когато дойдох на заседанието нямах фаворит. Исках да чуя платформите на кандидатите и тогава да избера. Мисля, че новоизбрания президент на лигата има желание за работа и виждам светлина в тунела. Адмирирам поведението на Николай Гигов, той е сред най-опитните президенти у нас. Знае колко е тежко да издържаш футболен клуб. Поздравявам го за позицията му и самоотвода, който направи”, завърши Динев./БЛИЦ