Треньорът на Локомотив (Пловдив) Христо Колев-Бащата даде днес пресконференция на "Лаута", на която основната тема беше предстоящият първи мач за новия сезон срещу Славия. Двубоят е в петък от 18.30 часа на стадиона в квартал „Овча купел“ в София.

"Първо нека си пожелаем да имаме една добра година, да бъдем живи и здрави всички, които се занимаваме с Локомотив (Пловдив) и с футбола.

Всяка една премиера, всяко едно начало е доста сложно, така че трябва да бъдем готови във всяка една ситуация. По принцип Славия е доста неудобен съперник за нас, особено в София. Ние сме подготвени за това и ако наистина намерим добрия ритъм и успеем да контролираме нещата – тогава ще имаме добър шанс да постигнем нещо позитивно от този двубой.

Единственият ни проблем около състава е липсата на жълтата карта на Зоран Балдовалиев. Ако пристигне до утре, ще успеем да го картотекираме.

По принцип времето никога не стига. Така или иначе при нас срокът за изграждането на отбора е доста къс. Има хора, които още не са в добра кондиция. Има хора, които са закъснели с подготовката. Изграждаме нов отбор – сплав от много опитни футболисти и по-млади момчета, при които трябва да се подходи с търпение, за да им създадем подходящата обстановка те да могат да покажат своите качества.

Специално за гостуването на Славия ще разчитаме най-вече на опита. Имаме доста футболисти с богат опит, които са свикнали да се справят в тежки ситуации, да дават спокойствие в самия отбор и да помагат на по-младите момчета.

Относително е да се твърди, че в защита сме по-добре, отколкото в нападение. В главата си аз имам съвсем друг футбол, който искаме да проповядваме. На моменти се получава. Тук е важно да ни стигне времето, за да се обяснят нещата. Да си задаваме правилните въпроси – къде са грешките, за да могат да бъдат коригирани.

Не съм разговарял с ръководството за конкретни цели в първенството. За мен най-важното нещо, което искам да предам на футболистите ми е следното: Единствената причина ние да бъдем сега тук е обичта към играта, която сме имали като млади хора. Въз основа на тази обич ние сме стигнали до такова положение футболът вече да стане наша професия. Това не бива да го забравяме никога.

И другото важно нещо, което искам да им втълпя в главите, е: За да върнем хората на стадиона, това си зависи само от нас. Трябва да играем футбол, не романтичен, но да има смесица от скорост, динамика, емоция, адреналин… За да може хората, които идват за два часа на стадиона, да бъдат съпричастни с нас.

Целта за нас е простичка: Като излезем на терена, да изпитваме удоволствие от това нещо, което правим. Да вярваме в това нещо, което правим, да го обичаме и да бъдем мотивирани. Това е необходимо нещата да влязат в ред и оттам нататък да могат да се случват.

Ние като общност имаме много фенове. Ако хората обичат клуба истински, единственото нещо, което се иска от тях, е да присъстват на стадиона и да подкрепят отбора, независимо каква е ситуацията на терена.", коментира Колев, цитиран от официалния сайт на "смърфовете".

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016