ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Легендата на българския футбол Христо Стоичков направи символичната първа копка на новия спортен комплекс, който ще се изгради в двора между двете езикови гимназии в Пловдив.

Камата беше придружен от своя кум – бившия футболен съдия Атанас Узунов. Присъстваха още кметът на Пловдив Здравко Димитров и президентът на футболния клуб Марица Христо Христов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Строежът на спортният комплекс е финансиран от общинския бюджет. За целта са предвидени 5,7 милиона лева. Ще бъдат изградени осем игрища за футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и тенис. Ще има две големи футболни игрища с размери 110х73 метра. Идеята е те да се ползват от академията на Марица – първият клуб на Стоичков.

„Честити празници на всички вас. Пожелавам ви да постигнете повече през 2023 година, отколкото през изминалата. Да направим така през новата година, че да се гордеем. Аз съм от Кършияка и не забравям откъде съм тръгнал. Искам да благодаря на всички хора които са замесени в този проект и да знаят, че ние кършияклии не се делим. Тази зала и тези терени трябва да може да се ползват от всички деца. Благодарим, че направихте реализацията на този проект толкова бързо. Виждате какъв проект е - уникален, да е изпълнен за една година е напълно нормално, за да можем тези деца като идват да вървят с гордо изправена глава и да казват, това си имаме такъв комплекс в Кършияка“, заяви Христо Стоичков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

снимки: marica.bg