Христо Стоичков отново може да облече екипа на Хеброс – отборът, който даде старт на кариерата му. Поводът е 90-годишнината от началото най-популярната игра в Харманли. Камата е поканен да присъства в тържествата, но все още той не е потвърдил участието си.

Паметният мач ще бъде в четвъртък (28 април) от 17.30 часа на градския стадион с мач между ветераните на Хеброс и ЦСКА. Ако Стоичков пристигне, най-вероятно ще изиграе по едно полувреме и за двата отбора.
Тук ще е неговият треньор Сава Савов.

Легендата на ЦСКА Димитър Пенев пристига за мача с цяло съзвездие от червени футболисти от близкото и по-далечно минало. В треньорския щаб влизат Георги Велинов, Емил Костадинов, Георги Денев и Борис Гаганелов. С червения екип на терена ще излязат Аспарух Никодимов, Адалберт и Мартин Зафирови, Сашо Борисов, Коста Янчев, Методи Деянов и Йордан Йорданов.

За домакините се очаква на терена да излязат бившият замкмет Красимир Панчев, Георги Стайков-Стайчето, Георги Каменов-Устрема, Петър Вълчев, Стефан Стойчев, Никола Велков и Димитър Марашлиев. Преди мача ще бъде открита изложба, посветена на футболното минало на Харманли, пише “Новинар Юг”.

Началото на футбола в Харманли се поставя през 1921 година, когато се основава клуб Орли. Първият голям успех на местния отбор е 12-ото място в първенството по футбол през 1935 година. През 1956-а тимът завършва на 11-о място в Южната „Б“ група. Хеброс два пъти е стигал до осминафиналите за купата на България (1948, 1985).

Христо Стоичков играе за местния третодивизионен тим от есента на 1982 до началото на 1984 г. Има 32 мача и 14 гола.