Христо Стоичков за пореден път преобърна мнението си на сто и осемдесет градуса. Този път заради българските съдии. Камата не пропуска да нападне реферите, примерите за това са много. Повод за гнева му преди няколко седмици стана Ахмед Ахмед, който опозори първия четвъртфинал за Купата на България между “Левски” и Литекс. Треньорът на “оранжевите” неведнъж е твърдял за част от съдиите, че не могат да се справят със задълженията си и ги е пращал на село. Днес обаче Стоичков омекна, каза, че вярва на българските съдии.

“Христо Стоичков никога не се е обаждал на съдийската комисия, ни най-малко на футболния съюз, да иска чужд съдия. Това го запомнете, никога. вярвам на българските съдии, че могат да се оправят с всеки мач”, отсече Камата пред БНТ.

Стоичков коментира и представянето на националния отбор: “Малко под отличното, защото можеше да сме първи. Аз винаги съм се борел за честна игра. Любо е прав, че не се гледа на нас като на държава от Европейския съюз, а винаги ни третират като втора ръка. Всички видяхме и на мача в София, и на срещите извън България, че винаги искат и се опитват да пречат за развитието на нашите млади футболисти.”/БЛИЦ