ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Легендата на българския футбол Христо Стоичков откри своя музей в София - “Зала на славата”, за който БЛИЦ писа преди повече от седмица

Десетки популярни личности, сред които Красимир Балъков, Стефка Костадинова, Армен Назарян, Петър Лесов, Хосе Мария Мингея, новоизбраният кмет на София Васил Терзиев и други, уважиха Камата на промоцията. 

“Щастлив съм и горд, че устоях това, което си поставих като цел като дете. Направих го, защото сме една малка държава. Нямам какво да се доказвам, искам това да е един спомен за това откъде съм минал аз и подрастващите да видят историята”, заяви Стоичков.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

“Благодаря на всички, които са тук. Вие сте приятели, защото го показахте, че това, което се постига, се постига с труд. Това е един малък експонат, където показвам какво съм спечелил през годините. Благодарение на вас, на моите приятели и на първо място на моето семейство”, допълни Камата.

В музея на Стоичков ще бъдат изложени фланелките на отборите, в които е играл, както и такива, които е разменил с великани на играта през годините.

Сред топ трофеите в музея са:
- "Златна топка", най-важната награда за един футболист - спечелена през 1994 г.
- "Златна обувка" на голмайстор №1 на Европа (1990 г.)
- "Златен Онз" за най-добър футболист в света за 1992 г.

Освен тях ще има и купища спечелени трофеи, сред които купата в Шампионската лига.