ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Легендата на българския футбол Христо Стоичков понесе във Ватикана факела на мира. Припомняме, че той става почетен факлоносец на мира на Международната атлетическа щафета „Пробег на мира“.

Камата пристигна във Ватикана, където утре ще участва в Мача на мира, организиран от папа Франциск. Футболната среща ще бъде в памет на Диего Марадона. Преди приятелския двубой всички участници ще бъдат на аудиенция при главата на римо-католическата църква.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Освен Христо Стоичков на терена на „Олимпико“ в Рим ще излязат Роналдиньо, Фабио Канаваро, Мирослав Клозе, Джанлуиджи Буфон, Чиро Ферара, Ерик Абидал и др. Вече са продадени 50 000 билета за Мача на мира.

„Дошъл съм тук от името на българския спорт и в името на мира по света. Искам да ви предам този така популярен факел. Без мир нищо не е възможно. За мен е голяма чест да получи покана от папа Франсиск за събитието. Ще се видим с много приятели и няма как да не си припомним истории, които имаме с незабравимия дон Диего“, коментира Христо Стоичков.

Легендарният футболист се срещна и с големия син на Диего Марадона - Диего-младши. На профила си във „Фейсбук“ носителят на „Златната топка“ за 1994 г. благодари за топлото посрещане на българския посланик във Ватикана Богдан Паташев. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК