Христо Стоичков дойде на крака за среща с новата местна власт в Пловдив. Футболната легенда беше приет от кмета Костадин Димитров в сградата на "Стефан Стамболов" 1, където бяха и представители на всички групи в Общинския съвет. Идеята и те да бъдат поканени е на шефа на местния парламент Атанас Узунов, който е кум на Камата.

"Събрахме се в заседателната зала. Христо Стоичков поздрави и пожела успех на кмета, неговите заместници, и на целия Общински съвет. Не сме обсъждали конкретни теми, дори не говорихме за Българския футболен съюз и скандалите около него. Приемам като добър знак, че бяхме поканени всички групи от ОбС", коментира пред "Марица" Владимир Славенски, общински съветник от ПП-ДБ.

На излизане Стоичков финтира журналистите и фотографите, като мина през задния вход. Той се изнесе с черно Aуди. Камата не беше зад волана, а си имаше шофьор.

Модерния ляв даде знак, че ще бъде по-словохотлив на стадион "Локомотив", където в 15 часа ще изведе с капитанската лента отбора на бившите национали срещу сборен тим на румънски депутати.

Списъкът с потвърдилите участие:

Треньорски щаб: Димитър Пенев, Красимир Борисов

Състезатели: Христо Стоичков, Красимир Балъков, Златко Янков, Бончо Генчев, Георги Гинчев, Дончо Донев, Петър Михтарски, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Радостин Кишишев, Елин Топузаков, Радостин Станев, Димитър Телкийски, Станислав Ангелов, Диян Петков, Александър Александров, Мартин Камбуров

Събитието се организира с помощта на Венци Рангелов и Христо Крушарски.