Треньорът на ЦСКА Христо Янев призна, че на тимът му трябва време, с което обаче не разполага, за да бъде готов за сезона във „В” група. Днес „червените” надделяха с 1:0 над Оборище в контрола, която се игра на „Българска армия”. Янев каза още, че той лично е обявил на младия Долапчиев, че няма да има много минути за „червените“ и обяви, че стой зад решението си да го освободи.

„Доволен съм от желанието и старанието, Има неща за чистене, но момчетата се постараха и съм доволен от този факт. Искам много неща да променя, но това ще стане с течение на времето. Трябва още време, но ние не разполагаме с толкова, затова ще се съобразим с това, с което разполагаме“, започна Янев.

„Във всеки мач гледам да давам равен шанс на играчите ми, за да имат равни игрови минути и така ние да имаме по-ясна преценка за играчите. Ние продължаваме да работим по селекцията. Днес бяхме 16 човека“, продължи младият специалист.

Янев бе помитан дали се притеснява от натиска, който оказват легендите на ЦСКА и „Левски” върху треньорите на тези тимове.

„Ако кажа, че не се притеснявам от натиска, ще излъжа, затова гледам да се съсредоточа върху това, което правя и да изградим добър отбор“.

„Предпочитаме да запазим Момчил Цветанов, защото той е в етап на възстановяване, искаме за официалните мачове да е в топ-форма. Казах на Григор Долапчиев, че на този етап няма да играе в отбора. За него сега е важно да играе, да натрупа опит. Това е риск, който поемам и зад който стоя“, завърши Янев.