Треньорът на ЦСКА Христо Янев коментира победата на тима си с 3:0 над Миньор (Перник) и разкри, че не му е било приятно да гледа как играчите му са малтретирани по терена от футболистите на домакините. Той не взе отношение по изразената готовност на Васил Божков да оздрави настоящото дружество.

„Този мач беше по-специален от такава гледна точка, че тук пазя само добри спомени като треньор на Миньор. Всички се държаха добре с мен и ми дадоха възможност да започна да правя това, с което се занимавам в момента,” заяви Христо Янев.
 
„Представихме се на много добро ниво, видяхме някои момчета как се развиват буквално с дни и със седмици. Това ни беше идеята – да работим с тези момчета, за да ги развиваме. Оттук нататък трябва да продължаваме, обаче да бъдем и здраво стъпили на земята, защото все още нищо не сме постигнали. В интерес на истината, очаквах, че отборът ще играе добре, очаквах, че отборът ще постига победи, ако бъдем мобилизирани. Момчетата бяха страхотни във всички тези мачове, които изиграхме. Отстрани изглеждаше лесно, а заслугата е изцяло тяхна“, добави треньорът на ЦСКА.

„В интерес на истината не ми стана приятно да гледам как малтретират футболистите ми. Имаше 2-3 доста брутални влизания, но това е нормално за един отбор, който се бори да постигне някакъв добър резултат и да се противопостави по най-добрия начин срещу най-добрия отбор в групата. Видя се, че след това отборът стъпи здраво в мача и нещата се случиха така, както ние ги очаквахме. Никога не съм коментирал съдийството и сега няма да го направя. Трябва да оставим тези хора да си вършат работата на спокойствие, защото има прекалено голям натиск от всички страни и може би това им влияе.” 

„Не мога да коментирам готовността на Васил Божков. Тук съм да коментирам мача, който изиграхме преди малко. Готвим се за 10-и, когато ни предстои мача със Созопол за Купата. Оттам нататък всичко по реда на нещата. След това ще си направим равносметка на всичко, което постигнахме през сезона, и оттам нататък ще потърсим футболисти, с които може да вдигнем нивото“, обяви младият специалист.
 
„Как да го коментирам поведението на феновете на ЦСКА, които са счупили оградата? Хареса ми подкрепата, която нашите привърженици показват към отбора. Във всеки един мач ни подкрепят по феноменален начин и благодарение на тях, ние не изпитваме проблеми никъде, където играем,” призна Янев.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА