Последният треньор, донесъл трофей във витрината на ЦСКА - Христо Янев, обяви, че има голяма желание да започне работа. Бившият наставник на "червените" и Нефтохимик игра вчера с екипа на "армейците" в турнира за ветерани в комплекс "Царско село".

"Виждаме хубави неща в българския футбол. Пожелавам си догодина да видим още по-добър футбол от отборите и още по-оспорвано първенство", коментира Янев. 

"Не зависи от мен дали ще имам работа, а от хората, които управляват клубовете и какви идеи имат. На този етап нямам конкретно предложение, а само различни разговори. Имам желание да бъда на терена. Да работя, запазя ентусиазма, мотивацията и всичко, което искам да направя като идея и начин на развитие. Затова обаче са необходими две страни", обясни треньорът. 

"Следя всичко, което се случва на "Българска армия", но не е коректно да коментирам. Аз съм бил там, но сега съм далеч. Виждам един отбор, който играе добър и нападателен футбол, който радва феновете. Разбира се, че тимът е конкурент на Лудогорец. Надявам се да запази тази скорост отборът и догодина да се усъвършенстват. Интригата е по-голяма. Лудогорец и ЦСКА се борят за всяка точка, Левски направи мащабна селекция, като взе добри футболисти, които са играли в големи първенства. Има отбори, които се противопоставят на големите, което прави първенството още по-интересно", добави Янев, който сподели мнението си за идването на Делио Роси в България - "В България има много добри специалисти, които имат желание да работят и са мотивирани, но идването на треньор от ранга на Делио Роси е добре за всеки един от нас по-младите, тъй като може да се научат много неща."