Треньорът на Ботев Враца Христо Янев коментира нулевото равенство с ЦСКА 1948 в мач от междинния 27-и кръг в efbet Лига.

„Нервен двубой. Липсва ни самочувствието, което трябва да имаме. Трябва да бъдем позитивни, защото във второ поредно гостуване не загубихме. Ще направим всичко възможно до края на подобрим точковия си актив и да се изкачим в класирането“, започна Христо Янев.

„В защита отборът беше много дисциплиниран. Бяхме подготвени за Педриньо и неговите пробиви. Трябваше да хвърлим много усилия в защита – получи се, но не се възползвахме от възможностите си във фаза атака. Трябва да похвалим младите защитници на ЦСКА 1948, които играят много хубав футбол“, каза още той.

„Не може всяко съприкосновение да бъде фаул, футболът е контактен спорт. Ние стояхме добре в защита, трябваше да накъсваме тяхната игра, защото ЦСКА 1948 има добри индивидуалности. Имаше нарушения, които бяха много леки, нека така да го кажа“, коментира старши треньорът на Ботев Враца.

„Опитвам се да разглеждам нещата философски. За да стигнеш от точка „А“ до точка „Б“, трябва да вървиш и да се бориш с всички възможни средства. Всяка една точка от тук до края е важна“, завърши Христо Янев.