Четирима от най-големите приятели на Стилиян Петров го посетиха в Англия. Мариян Христов, Димитър Иванков, Христо Йовов и Владимир Андонов – Тапата, бяха вчера при Стенли, който започна борбата си срещу острата левкемия, с която беше диагностициран преди няколко дни.

“Всички знаем, че той е мъжко момче, приел е нещата такива, каквито са. Имахме неговото уверение, че е готов за тази битка. И аз се уверих, че няма да има никакъв проблем да се справи. Надяваме се нашето посещение да му е вдъхнало кураж и да се почувства по-добре. Направихме го, за да покажем съпричастност. Другите неща остават в него. Видях един силен мъж, който е готов и е разбрал какво го чака. Искрено вярвам, че той ще успее”, заяви Христо Йовов в интервю за Българското национално радио.

Футболистът на “Левски” коментира и подкрепата, която Стенли получи от всички отбори в България и от цял свят. “В тази насока реално се показва какъв човек е Стилиян, не е отказал помощ на никого. Познавам го по-добре от доста хора, нямам никакви притеснения да кажа, че е чудесен човек. Явно е помагал на всички, всички го знаят що за човек е. За жалост трябваше по-рано да му се признае всичко това, но се знае, че България е малко особена и не обичаме да си тачим и признаваме талантите, които са допринесли за известността на страната. Виждаме, че подкрепата в цяла Европа е огромна. Доколкото съм сондирал мнения борбата много зависи от нагласата, болестта е и в главата. Той го е осъзнал напълно, казвам, че ще се пребори. За мен това е само едно препятствие, което му е предложено и трябва да се справи с него”, завърши Йовов. Капитанът на “сините” излезе на терена срещу Лудогорец преди няколко дни с фланелка на националния отбор с номера на Стилиян Петров. След това по време на двубоя Йовов игра с №19 (номера на Стилиян), а не с 10, който беше преотстъпил на Иван Цветков./БЛИЦ

БЛИЦ СТИСКА ПАЛЦИ НА СТЕНЛИ И СИЛНО ГО ПОДКРЕПЯ В ТОЗИ ТРУДЕН МОМЕНТ!

Всичко около Стилиян Петров
тук