Представителят на новата група италиански бизнесмени, които се очаква да купи Ботев от Димитър Христолов, Серджо Борго даде първата си пресконференция. 20 дни той е бил в България и е работил по въпроси около финализиране на сделката. Той увери, че сделка ще бъде сключена и се надява това да стане до 10 дни. Освен това Борго каза, че той притежава документи, с които сделката ще е сигурна и заради които фактически се е провалила сделката на предните желаещи - бизнесмените, които Франческо Салерно е представял. Димитър Христолов е дал и крити досега документи, които не е дал на предните желаещи да закупят клуба.

"Бил съм противник и приятел на Енрико Пичоне. Той ме помоли да се поинтересувам от Ботев. Бях запознат с историята, но в последните дни разбрах какво значи да си ботевист. Ситуацията в момента е такава, че е нужно е само техническо време и след това ще се подпише документа, който ще сложи край на това 10-годишно президенство на Христолов", каза Серджо Борго на чист български език.

"В момента на масата са всички условия сделката да бъде осъществена. Има трудности, които са в процес на уточняване - неплатения ток, хотели които трябва да се платят, това са неща, които не са решени, но ще бъдат част от миналото, когато се подпише договора за продажбата", успокои духовете Борго.

"При предните преговори да се закупи клуба от бизнесмени, които аз не познавах до преди няколко дни, имаше липсващи документи, които тогава не бяха създадени и не съществуваха. Имаше и документи, които Христолов не беше дал на Салерно, тъй като не е разпознал в него подходящ човек за шеф на Ботев. Смятам, че аз ще се справя. За 9 години Новара стана един от добрите отбори в Италия".

Борго е бивш футболист, шампион с Лацио. Играл е до 38-годишна възраст. През последните години е бил ръководител в третодивизионния в момента италиански тим Новара. През 2000 година за няколко месеца бе шеф и в бургаския Нефтохимик./БЛИЦ