"Няма проблем феновете да създадат нов Ботев. Всеки може да създаде в тази държава каквото си иска. Явно инициаторът на всичко това - Румен Баланджиев, иска да стане президент на клуба, а друг да дава парите", коментира настоящият шеф на "канарчетата" Димитър Христолов.

Изказването му бе по повод решението от вчера на привърженици на тима, деятели, бизнесмени и бивши футболисти да създадат нов футболен клуб Ботев (Пловдив).

"Искаме да направим нещо, с което феновете на Ботев да се гордеят. Затова ще действаме много внимателно", каза по този повод бившият изпълнителен директор на клуба Борислав Димитров.

Той е сред инициаторите за създаване на нов футболен клуб Ботев, който ще стане алтернатива на сегашния Ботев, начело на който е Димитър Христолов. Днес част от авторите на идеята за новия клуб проведоха среща с бившия член на управата на "канарчетата" Христо Александров. Александров притежава оригиналната емблема на Ботев, освен това е патентовал и неговото име.

"Нещата са все още в много суров вид. Не се прави много лесно клуб, пък и дори той да тръгне от аматьорските групи. Затова в началото повече ще действаме и по-малко ще говорим", уточни Борислав Димитров.

Поради тази причина не бяха оповестени резултати от преговорите. "Коко Динев не ме е търсил. И аз разбрах, че проявявал интерес към Ботев и Локомотив (Пловдив), но не съм разговарял с него, не се е обаждал", коментира още Димитър Христолов по повод информациите, че президентът на Вихрен иска да закупи единият от двата водещи футболни клуба в Пловдив. Президентката на Локомотив (Пловдив) Галя Топалова каза, че Коко Динев не е търсил и нея. /БЛИЦ