Собственикът на Ботев (Пловдив) Димитър Христолов нападна президента на БФС Борислав Михайлов и го обяви за мошеник. Пловдивският бизнесмен е бесен от изказването на шефа на централата, че "канарчетата" ще изчезнат от картата на футболна България.

"Не мога да си представя, че Михайлов може да говори така. Има клубове с къде-къде по-големи задължения, но за тях не говори нищо. Не го е срам да поставя срокове на Ботев. Той с мен не разговаря, въпреки че съм го търсил. Те искат да си намерят отдушник за корупцията, какво мога да кажа повече", ядосан заяви пред BNews Димитър Христолов.

За разлика от враждебността към Михайлов, Христолов заяви, че Валентин Михов е добронамерен и е готов да се отзове, за да помогне на Ботев да завърши сезона. Бизнесменът е водил разговори с Михов и той е готов на нужните компромиси, за да не бъдат изхвърлени "канарчетата" във "В" група.

Христолов е категоричен, че Ботев ще продължи да съществува, за което се е погрижил. До края на седмицата трябва да бъдат финализирани преговорите и да бъде подписан договор с немско-бразилския консорциум. "Няма да оставя нещата така. Аз съм дал много за Ботев и ще се погрижа да оставя отбора в добри ръце. Хората, с които преговарям, са сериозни и Ботев няма да изчезне, както им се иска на много хора", каза още Христолов.

Той заплаши, че ще спре трансферите в ЦСКА. Причина за това са задължения на стойност 800 000 лева, които "червените" трябва да погасят за трансферите на Дормушали Саидходжа и Йордан Минев. Христолов ще внесе писмо в БФС, с което ще изиска да му бъдат изплатени парите. "Какво да крия, че от ЦСКА ми дължат 800 000 лева? Не, ще го кажа и ще внеса документите, за да си изплатят задълженията. Няма да се поколебая да им спра трансферите, защото аз не съм им длъжен, а напротив - те на мен", завърши Христолов. /БЛИЦ