Димитър Христолов побързал да се похвали още вчера сутринта в БФС, че Ботев вече води подготовка в Италия и отборът ще го бъде. Бизнесменът звънял по най-различни комисии и се кълнял, че започват първенството. Пари имало, борчовете щели да бъдат изчистени навреме.

"Какъв отбор правим, ще ви паднат шапките", разправял Христолов на отговорните фактори във футболния съюз.

Първият мач на Ботев е срещу Левски в Пловдив на 27 февруари. Христолов се заканил, че с новия отбор ще отнесат "сините" като банкер столевка. Проблем обаче излязъл с картотекирането на новите играчи. В момента Ботев на практика няма отбор, понеже почти всички футболисти скъсаха договорите си и избягаха кой накъдето му видят очите. Христолов уверявал, че новите играчи вече са на линия и ще подпишат договори.

Проблем обаче възниква от това, че Ботев има забрана за картотекиране на състезатели, понеже дължи суми на свои предишни футболисти плюс глоби и такси към БФС. Босът гарантирал, че другата седмица ще оправи борчовете. Засега сделка с Ботев все още няма отразена в търговския регистър, показа справка на "7 дни спорт". По-рано тази седмица италианецът Франческо Салерно заяви, че той и хората му са закупили клуба и Христолов вече бил в историята. /БЛИЦ