Хъшове спечели шампионската титла на България по минифутбол, след като във финала се наложи с 1:0 над Бригада. Двата софийски отбора събраха близо 500 зрители публика, която изпълни до краен предел трибуните на комплекс "Спортна зона" в село Герман. Организаторите от Българска лига по футзал пък се бяха постарали доста. Преди мача, а и в прекъсванията му на терена излизаха мажоретки, които бяха бурно аплодирани от всички, имаше и заря.

Единственото попадение в решителния мач за титлата отбеляза националът на България по футзал Даниел Несторов. То се оказа достатъчно на Хъшове, които играха със сини екипи, да грабнат титлата.

Преди двубоя двата тима имаха равен брой точки - по 22, като Бригада имаше предимство в преките двубои и равенството ги устройваше.

За пръв път в историята на минифутбола срещата бе ръководена от четирима съдии – двама в игралното поле - единият беше Богомил Маринов, и двама лайсмени на голлиниите. Мечката се справи перфектно с ръководенето на мача и дори на няколко пъти заслужи аплодисментите на публиката с отличните си намеси.

За най-добър играч на финалния турнир беше определен Николай Михов от състава на шампионите.

През следващата седмица националният отбор на България по минифутбол, в който ще има играчи и от двата финалиста, ще участва на Европейското първенство по минифутбол в Молдова. Богомил Маринов пък ще има честта да ръководи мачове от престижната надпревара. В нея ще участват още Румъния (шампион за 2011 г.), Италия, Англия, Германия, Турция, Молдова, Чехия, Гърция, Кипър, Словакия, Израел, Австрия, Хърватска, Черна гора, Казахстан и Словения.

Още снимки - ТУК

3_11.jpg

6_5.jpg

4_4.JPG

5_8.jpg