Българската "А" група отново е тук. Хубава или лоша. От днес започва надпреварата за шампионската титла на България. Лятната пауза приключи, а клубовете окомплектоваха съставите си. Стартът ще бъде даден с три мача: Славия - Марек, Хасково - Лудогорец и "Левски" - Локомотив (Пловдив).

Шампионите от Лудогореец гостуват на новака в "А" група Хасково от 18:30 часа. Домакините са в еуфория от участието си в елита и се надяват на добро представяне и запазване на мястото си. Разградчани пък влизат в надпреварата като фаворит. Стойчо Стоев запази състава си, като към него добави няколко качествени попълнения и е готов за четвърта поредна титла.

"Левски" и Локомотив (Пловдив) пък са изцяло подновени. Двата тима претърпяха сериозни катаклизми по време на лятната почивка и влизат с нови надежди и очаквания към по-добри дни. Срещата между тях е от 19:30 часа в София.

Георги Иванов-Гозно докара 11 нови играчи на "Георги Аспарухов" и разкара скъполатените чужденци. В тима се завърнаха редица бивши играчи, а начело на отбора застана испанецът Пепе Мурсия. "Сините" претърпяха ужасяващ сезон, направиха хубав 100-годишен юбилей и са амбицирани да се върнат в борбата за титлата.

Локомотив (Пловдив) пък смени собствеността си, треньора си и почти всички играчи. Коко Динев даде акциите на феновете, а те дадоха треньорския пост на Неделчо Матушев. Дали този ход ще бъде успешен? Предстои да разберем.

На "Овча Купел" Славия също започва с високи амбиции. "Белите" приемат новака Марек от 18:30 часа. Милен Радуканов ще бъде вече без две от звездите си - Радослав Димитров и Галин Иванов, които бяха освободени. Марек пък иска да върне доброто си име и в тима са надъхани за успех още на старта на негостоприемния стадион "Славия".

Надпреварата започва, стартът ще бъде даден в 18:30 часа!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите