Ще има средства за изграждането на стадион „Христо Ботев”, като преговорите са на финалната права, това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев, цитиран от "Пловдив Дерби". 

Очаква се скоро ще започне и същинската работа по изграждането на Колежа, като освен заемни средства от Фонда на фондовете, останалата част от бюджета за изграждането на съоръжението ще дойдат от собственика Георги Самуилов.

„Няма проблем с концесията. Сядаме с юристите и търсим законов начин за удължаването й, тъй като към днешна дата няма как да се спазят тези срокове”, каза градоначалникът.

Той каза още, че на 16 май ще се гледа отдаването на концесия на Лаута и терена в Тракия, който се предвижда за спортна база на Локомотив Пловдив. Там всички процедури са спазени и одобрени. Очаква се концесията на стадион „Тодор Диев” да се приеме през юли.

Тотев не отмина и темата за стадион „Пловдив”, като другата седмица се очаква футболната общественост и градските власти да седнат на една маса, за да разсеят съмненията относно казуса с градския стадион.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019