Трима чуждестранни футболисти почти сигурно си тръгват от Берое през лятото, разбра „Тема Спорт". Това са Игор Джоман, Елиаш да Силва и Елио Мартинс. За първите двама вероятността е най-голяма, тъй като договорите им с клуба изтичат през юни.

Контрактът на Мартинс е до лятото на 201Б година, но се очаква нападателят да бъде освободен. Старши треньорът на заралии Петър Хубчев има ново виждане за бъдещето на тима. Той ще разчита на все по-малко чужденци и основно на перспективни играчи до 26-годишна възраст.

Потвърждение са голяма част от попълненията, които бяха привлечени от есента до сега - Николай Чипев (25 г.), Самиря Аясс (23 г.), Георги Костадинов (23 г.), Илия Мунин (21 г.), Станислав Костов (23 г.), Салим Керкар (26 г.), Стефан Спировски (23 г.) и Джуниор Мапуку Мпиа (24 г.).

Последният се очаква да направи утре своя дебют с екипа на Берое. Той почти сигурно ще започне на върха на атаката срещу Славия в отсъствието на контузения Станислав Костов. Мпиа подписа с клуба миналата седмица, след като преди това тренира известно време с Локомотив Пловдив.