Старши треньорът на Берое Петър Хубчев заяви, че очаква труден двубой срещу Пирин (Гоце Делчев). Пред клубния сайт спецът призна, че футболистите му не могат да проведат подготовка заради сгъстения цикъл сряда-събота. Хубчев призова те да бъдат пределно мобилизирани за последния мач от "А" група за годината, който е в сряда от 14:00 часа на стадион "Берое" в Стара Загора.

”Трудно е въобще да се каже подготовка за мача. От две седмици играем сряда-събота. За съжаление пак имаме проблеми някои с контузени момчета. Имам уверението на всички, че ще стиснат зъби, ако трябва ще играят с инжекции. Аз лично отдавам много голямо внимание на този мач. Не говоря за подценяване въобще. Тази дума е забранена при нас. Трябва да излезем пределно мобилизирани, въпреки умората и въпреки всичко да го спечелим този мач. Трите точки ни трябват много, заяви Хубчев.

- Това при всички положения ни затруднява и ние сме го показвали в много от мачовете, че когато отборите са по-прибрани ние имаме известни проблеми. Работим и ще работим в тази насока, но като цяло очакваме такъв мач. Не очакваме този отбор, каквото и да се говори за него да застане в тяхното наказателно поле. Мисля, че достатъчно ядове сме имали с този отбор, тъй че апелирам момчетата да проявят пределна мобилизация, за да го вземем мача. Няма да бъде никак лесно. Аз не си правя илюзиите, че излизаме и с лека разходка ще вземем трите точки. Трябва раздаване до край. Празниците започвват от недделяат от понеделник, не от неделя.”