Селекционерът на младежкия национален отбор до 21 години Антони Здравков е постигнал договорка с колегата си от първия отбор Петър Хубчев за нападателя на ЦСКА Кирил Десподов. Младият футболист ще се присъедини към младежите след първата контрола на "А" отбора. Пред тима на Здравков предстои мач със Словения, който ще се проведе на 27 март на "Трейс Арена". От днес отборът е на лагер в Стара Загора.

"Предвид това, че играем едновременно с мъжкия национален отбор и юношеския национален отбор, мисля че това е най-добрата възможна група. Ангел Лясков има проблеми, но се надявам лекарят да каже, че може да играе. Мартин Костадинов вчера игра след травмата, като се надявам и той да може да играе. Петко Христов, Андреа Христов и Калоян Кръстев ще бъдат с юношите.

Надявам се, да създадем положения, както с Черна гора, но този път да ги реализираме и да спечелим. Словения е сериозен отбор. Имат футболисти, които играят във вътрешното им първенства, а също така и такива, където играят в чужбина.

Резултатите им показват, че са стойностен отбор. Загубиха единствено в домакинството на Франция, но французите са с класа над всички останали тимове в групата. Борбата за второ място, ще бъде много сериозна.

Пред мен няма поставена цел, първо и второ място. Не  съм поставял и на отбора такава, но всички заедно си поставихме за цел, да станем добър отбор, като играчите да печелят точки във всеки мач и да се развиват, за да могат да станат част от първия отбор на България.

Кирил Десподов е с мъжете, но имаме уговорка с Петър Хубчев, който може да го пусне след първата контрола, тъй като нашия мач е по-важен от контролата с Казахстан в Унгария", сподели Здравков.

В групата на България са още тимовете на Франция, Черна гора, Казахстан и Люксембург.