Треньорът на Берое Петър Хубвеч скочи на футболистите след тежката загуба с 0:3 от Миньор. Той стовари много обвинения по адрес на играчите и открито демонстрира разочарованието си от поведението им.

"Играчите ми нямат характер. За мен беше ясно, че ще е трудно в този мач. Знам, че футболистите ми са по-технични, а теренът беше лош, но това не е никакво извинение. Глупаво е! Очевидно е, че при такива условия не можем да играем. Но това е въпрос на характер най-вече. Въпрос на спортна злоба, на отговорност, на много неща... Когато се съгласих да стана треньор на Берое ми беше ясно, че ще мина през тези неща. Но това са ни футболистите. Сега имаме много време преди пролетния дял. Аз лично се надявам да има промени до тогава. Говоря за футболистите. Сегашните не са характери! Това не е отношение на професионални футболисти в професионален отбор”, гневеше се Петър Хубчев.

"При нас наистина всичко е професионално организирано, Футболистите в Берое не получават космически заплати, но голямото им предимство е, че ги взимат редовно. Нещо, което е много голям проблем в другите клубове. Но и по две заплати на месец да им даваме пак нищо няма да се получи. Защото в тима не са събрани точните характери. Нашата вина е, че разчитаме на някакво лежерно отношение от страна на футболистите, а това не може да продължава!", завърши Хубчев.