Треньорът на Берое Петър Хубчев взе решение да изгони Иван Караджов от отбора, разбра БЛИЦ.

При старозагорци се разиграха скандали след срамната загуба в Хасково, която дойде точно преди домакинството на Лудогорец. "Зелените" приемат шампионите в петък от 16:00 часа.

Изненадващата загуба с 0:1 на "Ямача" разтресе сериозно съблекалнята на Берое, а накрая го отнесе бившият вратар на ЦСКА Иван Караджов, който беше твърда резерва на Благой Макенджиев през последните месеци.

Футболистите се обвинявали помежду си заради неубедителната игра, довела до поражението. В спора на висок тон Караджов си позволил да скочи на Хубчев, отправяйки критика към треньора си.

Героят от САЩ`94 се ядосал и му заповядал веднага да напусне съблекалнята, в която имало разцепление на българи и чужденци. Най-деен бил Жуниор Мапуку, който не цепил басма на нашите момчета.

Караджов не изпълнил разпореждането на Хубчев, дори напротив. Бившият вратар на ЦСКА му се троснал: "Ти не можеш да ми кажеш! Водиш всякакви сульовци! Стига сме се кланяли на чужденците".

БЛИЦ разбра, че не следващия ден - в неделя, Хубчев привикал Караджов за разговор на четири очи. Срещата не траяла дълго. Треньорът уведомил стража, че Берое се разделя с него. Караджов бил ненужен на Хубчев и му предстои да се споразумее с клубното ръководство за прекратяването на договора му. Контрактът му е до лятото на 2016 г.

Караджов започна сезона като титуляр за Берое и записа 3 мача на старта на първенството. В гостуването на Литекс (1:2) обаче той си изкара директен червен картон, след което бе забит от Хубчев на пейката за сметка на Макенджиев, който оправда доверието и от резервен се превърна в титулярен страж. След раздялата с Караджов алтернатива на Макенджиев ще е Михаил Михайлов, който няма никакъв опит в "А" група. През зимната пауза Берое ще се подсили с нов страж.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите