Треньорът на Берое Петър Хубчев определи победата с 3:0 над Локомотив (София) като категорична и повече от заслужена. „Повече от заслужена победа. На този терен трудно можем да говорим за някакви футболни неща. Ясно ни беше, че който влезе по-здраво в битката, ще спечели. Тази победа е важна като всички останали", коментира Хубчев след срещата от 11-ия кръг на "А" група.

„Има една цел, която дойде вътре от момчетата – да играем в първата шестица, но се опитваме да не правим такива дълги планове. За мен няма значение, че не сме побеждавали от толкова години тук (б.р. - от 23 години Берое нямаше успех над Локомотив (София) в столицата). За играчите също не беше от голямо значение, а и в края на краищата традициите са за това – да се нарушават”, продължи наставникът на старозагорци.

Хубчев отказа да коментира съдиите начело с Николай Йорданов и отчете, че пропуснатата дузпа от Локомотив при 1:0 е била допълнително психологическо предимство за тима му. „Не съм видял отпускане в нашия отбор. Никакви претенции не съм имал към съдиите. Проведох разговор с нашия футболист, който имаше претенции към съдията, а не със съдията. Решаваща не се оказа пропуснатата дузпа на Локомотив, но това винаги е стимул за другия отбор и изигра положителна роля за нас. Ще опитаме със средствата, които имаме, да задържим футболистите. Ако се чувстват щастливи в Стара Загора, ще останат, ако не – ще си търсят развитието на друго място", добави Петър Хубчев, който не пожела да отговори на въпрос защо Жуниор Мапуку не е в групата за мача с Локомотив (София).

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите