Спортно-техническият директор на Берое Петър Хубчев разкри пред БЛИЦ каква е ситуацията с крилото Тодор Христов. Бързоногият футболист вчера не бе допуснат на тренировка заради острата му реакция към треньорския щаб при смяната му по време на мача с Монтана (2:2).

“Тодор е футболист на Берое. Лично аз не бих формулирал наказанието му като изгонване от отбора. В момента просто има едно треньорско решение той да се готви индивидуално. По принцип няма заложен срок до кога ще продължи това. Може да е два дни или два месеца. Всичко зависи от виждането на треньора, но не може да се говори, че сме изгонили Христов”, коментира пред БЛИЦ Хубчев.

Днес футболиста ще разбере и каква точно ще е глобата му за невъздържаното поведение.

В основата на реакцията на играча е остър конфликт между българите и чужденците в отбора. Втората група получава доста по-високи заплати, но в същото време не помага достатъчно, за да се повиши класата на тима. Точно преди мача с Монтана двете групи са имали “изясняване на отношенията” в съблекалнята. Тези разправии обаче не са се харесали на треньорът Ивко Ганчев и той реши да накаже Христов за назидание на целия отбор.